Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska päronmuffins

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Härligt kladdiga chokladmuffins med god fyllning av päron. Den där päronkonjaken är väldigt god att ha i varm choklad dessutom - ett tips inför stundande höstrusk kanske? Ur Allers 35/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt konjak, citronsaft och karamellfärg. Skala och kärna ur päronen och skär i tunna klyftor. Häll över lagen och täck inläggningen. Ställ kallt att dra över natten.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet. Ta från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
  3. Skeda upp smeten i mellanstora muffinsformar så att de blir fyllda till hälften. Låt päronklyftorna droppa av och stick ned dem lätt i smeten. Grovhacka pistaschkärnorna och strö dem över päronklyftorna.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. De får gärna vara litet kladdiga i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.