Härligt kladdiga chokladmuffins med god fyllning av päron. Den där päronkonjaken är väldigt god att ha i varm choklad dessutom - ett tips inför stundande höstrusk kanske? Ur Allers 35/10.
Instruktioner
- Dag 1:
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt konjak, citronsaft och karamellfärg. Skala och kärna ur päronen och skär i tunna klyftor. Häll över lagen och täck inläggningen. Ställ kallt att dra över natten.
- Dag 2:
Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet. Ta från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
- Skeda upp smeten i mellanstora muffinsformar så att de blir fyllda till hälften. Låt päronklyftorna droppa av och stick ned dem lätt i smeten. Grovhacka pistaschkärnorna och strö dem över päronklyftorna.
- Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. De får gärna vara litet kladdiga i mitten.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar