Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska sega maränger

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt sega, lite kladdiga i mitten och väldigt enkla att göra!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål. Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt. Ta bort från värmen och vispa tills allt blir kallt. Vänd i chokladen lite i taget så att marängen blir marmorerad. Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Baka i 140 grader i ca 40 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LellaGella 26 maj 2008

    Jättebra recept! Jag valde att ta i färdig chokladsås istället för att smälta choklad, vilket gick lika bra!

  • RAAAAAAWR 13 november 2008

    hur mycket är 125 g äggvita? hur många ägg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.