Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska våfflor

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Härligt spröda fyllda bakverk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen.
  2. Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek. Tag ut 20 kakor med ovalt eller runt mått, ca 6 cm i diameter. Häll upp strösocker på bakbordet och kavla kakorna med socker och använd kruskavel. Kavla så de blir avlånga.
  3. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda i 225 grader i ca 6-7 minuter.
  4. Låt kakorna svalna helt.
  5. Rör ihop fyllningen och och fördela det på 10 st kakor och lägg ihop dem två och två.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.