Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franskt kryddbröd - Pain d épice

 
Skriv ut

Pain d épice är det perfekta brödet till ostbrickan och är helt galet gott! Kryddbrödet är supersnabbt och enkelt, det är bara att röra ihop smeten och grädda. Bröd som är bakat på bikarbonat eller bakpulver är godast nybakat eftersom hållbarheten är lite kortare än bröd bakat på jäst. -1 bröd i sockerkaksform

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull, häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med hela pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smörj en sockerkaksform och bröa med hyvlad mandel. Fyll formen och grädda, i 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.