Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransysk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept från 60-talet. En färgstark och kryddig gryta. Jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Dofta över mjölet och rör om.
  2. Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Lägg i kryddorna. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter.
  3. Ansa och skär under tiden grönsakerna i ganska stora bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka ca 45 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött.
  4. Servera grytan överströdd med hackad persilja och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.