- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vi har gjort om vår glutenfria favoritpaj från rabarber till äpple. Därför går det säkert använda vilken frukt eller bär man vill.
Instruktioner
- Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
- Tillsätt sockret till äggvitorna.
- Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
- Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.
- Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
- Rör sedan samman alltihop med en sked.
- Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
- Klyfta äpple. Tryck ner äpplebitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl.
Pudra därefter kanel över efter smak och tycke.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
- Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Publicerat den
25 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar