Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig jordgubbstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig sockerkaka, frasig maräng, vispgrädde och nyplockade jordgubbar gör den här tårtan till kalasets höjdpunkt. Bottnarna kan du baka när du har tid och sedan frysa in för att plocka fram när gästerna ska komma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och 1 dl av sockret vitt och pösigt. Dela äggen, lägg äggvitorna i en stor skål och äggulorna, en i taget, i smörsmeten. Rör om. Häll mjölken i smörsmeten växelvis med vetemjöl och tillsätt bakpulver.
  2. Lägg bakpapper i en långpanna.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt resten av sockret i en fin stråle och vispa smeten några minuter till. Bred ut smörsmeten i långpannan och bred marängsmeten ovanpå. Grädda i 175° ca 10 minuter. Låt kakan kallna i långpannan. Dela den sedan i två delar på längden och dra av papperet.
  4. Lägg den ena halvan på ett fat eller en skärbräda. Skölj jordgubbarna om det behövs, snoppa dem och skär dem i skivor. Vispa grädden styv, rör ned vaniljsockret och jordgubbarna. Bred ut jordgubbsgrädden på bottnen, täck med den andra och tryck till helt lätt. Sikta kakao över.
  5. Servera tårtan inom 1 timme så att marängen är frasig och fin.
  6. Tips: Lägg gärna hela eller halva jordgubbar, med fästet kvar, runt tårtan. Doppa en eller flera jordgubbar i smält choklad. Både dekorativt och gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.