Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig klyftpotatis

(21 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  3. Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan och salt.
  4. Stek potatisen i övre delen av ugnen, ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • PepsiLemon 29 november 2009

    Ungefär så gör jag alltid med klyftpotatis. Det blir så himla bra. Bara att byta ut smaksättningen med olika kryddor. Eller röra ner lite vitlökssmör mot slutet....mums!

  • lena4 1 januari 2010

    Supergoda blev potatisen. Jag brukar inte förkoka dem annars men ska börja med det nu, det blev mycket godare.En klar fempoängare blir det i betyg.

  • danijel 14 februari 2010

    jättegoda klyftpotatisar, utmärkt resultat!

  • ros 10 april 2010

    Jag använder ofta salt, grovmalen svartpeppar och rosmarin som kryddor

  • Falexina 25 april 2010

    Klyftpotatisarna blev super goda :) Rekommenderar detta recept starkt!

  • monicadanell 17 maj 2010

    Super goda nu är det slut köpt med djupfryst klyftpotatis den här blir min favorit 5 points monica

  • jesserlis 10 juli 2010

    Hej, men så goda potatisar, alla i familen käkar dom här med god aptit. Enkelt och fort att göra och de blir mycket knapriga. Det här har vi gjort nåra gånger nu och använder olika kryddor, sist hade vi sonens favorit pommes frites krydda. Tack för ett topprecept. Fem stjärnor från oss alla. /Jessica

  • alindalinda 19 oktober 2010

    mucho bien! uppskattat och smarrigt!

  • Lunchdax 29 oktober 2010

    Det bästa klyftpotatis-receptet jag hittills har hittat! Väldigt gott och enkelt! Men jag hade mina inne i ugnen i 30 minuter (+35min extra eftersom vissa herrar i familjen vägrade komma in från förrådet....). Jag hade "Gyros på fläskfilé", tomatsallad, morotssallad, paprika och Spiros Vitlökssås till.

  • soccermum 2 januari 2011

    Synd att inte fler gett betyg åt dessa supergoda klyftpotatisar för det är du och receptet verkligen värda! Femma från oss!

  • Odina 11 januari 2011

    Tack för ett toppenrecept! Har gjort "dina" klyftpotatis ett flertal gånger. Kanongott! En klar fullpoängare!

  • dincii 19 januari 2011

    riktigt gott :) annorlunda recept men det blev krispigt och gott !

  • ros 19 januari 2011

    Vad trevligt att ni gillar mina Frasiga klyftpotatis Visst är det gott och smidigt Ha det så gött!

  • 7201 30 januari 2011

    Gjorde dessa ikväll till middag.....kommer ALDRIG att gör på något annat sätt. Klyftpotatisarna vart hur frasiga som helst. 5 av 5 möjliga. Tack för tipset !!!

  • TherAnde 23 augusti 2011

    Det är såhär klyftpotatis ska smaka! :-) Har alltid gjort klyftpotatisen direkt i ugn, har varit för lat för att förkoka den. Men efter att ha läst alla positiva kommenterar så var jag ju "tvungen" att prova. Och nu kommer klyftisarna alltid att tillagas på det här sättet. Receptet får full poäng av mig och min sambo.

  • Josses 18 december 2011

    Har gjort dessa flera gånger nu men jag LYCKAS ALDRIG med att få dem frasiga!!! Vet inte vad jag gör för fel :( måste dessutom grädda dem mycket längre än dessa 15 minuter. Goda är de men frasiga nopp :(

  • ros 19 december 2011

    Hej! Jag har dom ca 25-30 minuter i ugnen Lycka till!

  • tomisi 4 november 2012

    Supergott, ett tips, tillsätt lite morötter i bitar och koka med potatisen. Efter 15 min sätt ugnen på grill och tillsätt en rödlök i klyftor. Klart efter 5 min och då är de frasiga.

  • cloudberrycandy 25 februari 2013

    Mycket gott tillsammans med "Fläskytterfilégryta"-receptet som Bettan1969 har lagt upp! En klar favorit som kommer att göras om flera gånger! Mina gäster blev mycket nöjda, glada och mätta!

  • graavargen 20 augusti 2013

    Det där gick nu ner det med, skulle lätt kunna kränga i mig hela plåten med klyftisar. Ska testa på ungarna senare och visa vem som är Kungen av köket! Någon skrev att man kan kombinera med morötter under ugnsbakningen, det låter som en god ide värt att pröva.

  • puntella 16 mars 2014

    Det blev jättegott. Har själv en kombimicro sa det gar inte att sätta in bakplaten i övre delen av ugnen, blev nedre delen i 25 minuter istället = perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.