En verklig läckerbit är den här ostpajen, som passar fint att servera på ettsmörgåsbord eller som en ensam liten kvällsdelikatess ti Il ett glas vin. Riven ost såväl i pajdegen som i fyllningen ger särskilt fyllig smak och sprödheten i pajskalet får man fram genom att grädda det för sig en stund först och i lite högre värme än den fyllda pajen.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Åh , så god den här är. Har gjort den fyra gånger nu och alla jag serverat den till älskar den! Enkelt recept (förutom första; hacka samman mjöl och fett) som går att variera enkelt. Har gjort den med västerbottenost istället till kräftor och även med broccoli. Men västerbotten byter jag bara ut den vanliga osten till västerbotten, det behöver inte ens vara all ost som byts ut. Och om jag gör med broccoli så tar jag bara ca 0,5-1 dl broccoli i små bitar som jag blandar i, tar inte bort något, bara lägger till. Blir jättegott!
Oj, glömde nämna att jag brukar göra pajen i muffinsformar (har gjort den som vanligt också) , de formar som är lite större som finns som plåt, 3 x 2 stycken. Då räcker en sats till 4-5 stycken. Tycker det är mycket trevligare att servera i portionsformar. Pajskalet glider ner ill ungefär halva när man förgräddar dem men det gör inget, för smeten räcker perfekt till det. Också så brukar jag hoppa över att lägga deg ovanpå, tycker dom blir finare utan det och ser inte var det höjer smaken. Har heller aldrig haft räkor på. Bilderna jag bifogat är från när jag gjorde detta recept till ett hemkunskapsprojekt, betyget var MVG! Som sagt, alla jag serverat det till älskar det!
Sökte efter en frasig pajbotten och fann denna bland alla recept. Den var god,spröd och som sagt frasig.Hade redan bestämt mig för en fyllning men jag ska prova ditt recept fullt ut nästa gång jag gör en paj.
Hur länge ska den gräddas med fyllning i?