Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig potatisgalette med gravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god förrätt, lördagsgott utan stress.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i tunna skivor med mandolin eller osthyvel. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek potatisen på ej för stark värme cirka 5 minuter. Rör om då och då.
  2. Dela i fyra högar och platta ut med stekspade till cirka 3 lager tjocka galetter. Stek under lock tills de fått en frasig skorpa, cirka 3 minuter. Vänd och stek även andra sidan cirka 3 minuter. Salta och peppra.
  3. Servera potatisgaletterna med laxen. Garnera med dillvippor.
  4. Tips! Gott att dricka till rätten 2257 IIIB Chardonnay eller torr äppelmust med en rejäl skvätt mangojuice i. Båda svala, cirka 10 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.