Denna underbara rabarberpaj är glutenfri. Den bara smälter i munnen.
Instruktioner
- Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
- Tillsätt sockret till äggvitorna.
- Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
- Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.
- Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
- Rör sedan samman alltihop med en sked.
- Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
- Skala rabarbern och skär i bitar, ca 1 cm breda. Strö över och tryck ner rabarberbitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. (Ju tidigare på sommaren desto mer potatismjöl för då "vattnar" sig rabarbern mer och potatismjölet binder vätskan.)
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
- Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar