Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig rabarberpaj med kardemummaglass och salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ej testat, måste testa denna paj, låter otroligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Skär rabarbern i bitar, skala dem innan de delas om skalet är grovt.
  3. Lägg bitarna i en pajform och blanda dem med potatismjöl och socker.
  4. Hacka samman smör, mjöl och socker i en matberedare. Blanda ner havregrynen med en sked så att de behålls hela.
  5. Häll smulblandningen över rabarberbitarna och grädda mitt i ugnen 25 minuter
  6. Kardemummaglass: Rör glassen mjuk men låt den inte smälta. Rör ner honung och kardemumma. Frys om glassen.
  7. Jorgubbssalsa: Skär jordgubbarna i 1/2-cm-stora fyrkantiga bitar. Hacka myntabladen. Blanda jordgubbar, socker och myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.