Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salt och syrligt passar bra till den frasiga och krispiga röstin, som görs i ugnen. 520 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda lingonen med sockret och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
  3. Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma 8 stora biffar, ca 12 cm i diameter.
  4. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög. Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 minuter. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.
  5. Skär kasslern i små tärningar. Stek den i ½ msk smör i en stekpanna.
  6. Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.