Salt och syrligt passar bra till den frasiga och krispiga röstin, som görs i ugnen.
520 kcal/portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda lingonen med sockret och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.
- Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma 8 stora biffar, ca 12 cm i diameter.
- Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög. Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 minuter. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.
- Skär kasslern i små tärningar. Stek den i ½ msk smör i en stekpanna.
- Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.
Publicerat den
18 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar