Tomatpaj passar till det mesta som kan finnas på ett buffébord.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i form, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
- Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken.
- Värm upp lite olja i en kastrull. Lägg i löken och låt den mjukna utan att få färg.
- Blanda ner tomathack, tomatpuré, rosmarin, timjan, peppar och lite salt. Låt det puttra ihop till en ganska torr massa. Smaka av.
- Grädda det tomma pajskalet i 10 minuter.
- Lägg hälften av den rivna osten i botten. Bred över tomatröran och lägg resten av osten ovanpå.
- Grädda i ugnen i 10-15 minuter.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar