Tina fisken och koka potatisen på morgonen så går den här middagen på ett nafs!
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlad salladslök, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Skär, tinad och avrunnen hokifilé i bitar.
Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer.
Blanda med potatisen och potatismjöl för hand.
Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd.
- Skär broccolin i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor.
Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter.
- Kärna ur och finstrimla chilifrukten, skiva vitlöksklyftorna.
Fräs chilifrukt och vitlöksskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med 1 krm salt.
Blanda fräset med broccolin.
- Stek fiskkakorna ca 3 minuter per sida i 2 msk olja i en stekpanna.
Servera med broccoli, sweet chilisås, japansk soja och en citronklyfta.
Publicerat den
7 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar