Saftiga biffar. Rullade i tärnat bröd som gör de riktigt krispiga, men det går lika bra att använda ströbröd.
Instruktioner
- Skär baguetten i tunna skivor och sedan i små tärningar. Rosta bitarna lätt i en torr och het stekpanna. Rör om då och då. Lägg på en tallrik.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Tillsätt färsen, ½ tsk salt och blanda väl.
- Forma färsen till 8 biffar, det går lättast med blöta händer. Vänd biffarna i de rostade brödbitarna.
- Bryn biffarna i 2 msk olja ca 3 minuter per sida.
Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 10-15 minuter, tills de är genomstekta.
- Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 3 minuter.
Rör ner crème fraiche och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt småkoka i ca 3 minuter, toppa med hackad dill.
- Servera biffarna med svampsåsen, kokt potatis eller ris och garnera med citronklyftor och dill.
Publicerat den
25 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar