Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga laxkakor med smak av Asien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Laxen kan bytas ut mot exempelvis torsk eller gös. Servera en god sås med japansk soja, strösocker och wasabi (japansk pepparrotspasta på tub) och nykokta nudlar eller ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sojan och sockret till såsen. Smaksätt med wasabin till önskad styrka.
  2. Skär laxen först i långa strimlor, sedan i ca 5 mm stora tärningar.
  3. Blanda dem med ingefäran och limebladen. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i äggvitan.
  4. Låt lite olja bli varm i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i klickar (två matskedar stora) och bred ut den. Stek laxkakorna gulbruna på båda sidor, 3-4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Servera dem nystekta med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.