En perfekt pirog att ha med sig i picknick korgen. Med lite smak av äpple blandat med sambal oelek och köttfärs. Thaisallat till så är allt perfekt. Thaisalladen finns i mina recept.
Instruktioner
- Lägg samtliga ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en stund.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig.
- Tillsätt äpple, salt, sambal oelek, koriander och ingefära. Låt allt fräsa samman några minuter.
- Tillsätt créme fraiche och fräs ytterligare någon minut. Smaka av. Låt färsen kallna.
- Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Forma runda bullar. Platta ut dem på lätt mjölat bakbord så att de blir ca 10 cm i diameter.
- Fördela fyllningen på varje rundel. Vik ihop till halvmånar och tryck till med gaffel runt kanten. Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla dem med uppvispat ägg.
- Grädda pirogerna mitt i ugnen i 225* ca 10-15 minuter. Pirogerna är goda både varma och kalla.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många personer är det till?