Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga piroger

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Goda piroger. Bra att ha i frysen och till mellis till barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegen och kavla ut den till dubbel storlek. Dela varje smördegsplatta i två delar. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs färsen på hög värme i en klick smör. Sänk värmen. Pressa i vitlök och tillsätt chilisås, persilja och oliver. Låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. blanda i en crème fraiche och lägg en klick av färsblandningen på varje smördegsbit. Pensla smördegen med lätt uppvispad äggula och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla sedan ovansidan med resten av äggulan. Baka pirogerna i ugnen 10-15 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.