- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Goda piroger. Bra att ha i frysen och till mellis till barnen.
Instruktioner
- Tina smördegen och kavla ut den till dubbel storlek. Dela varje smördegsplatta i två delar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs färsen på hög värme i en klick smör. Sänk värmen. Pressa i vitlök och tillsätt chilisås, persilja och oliver. Låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.
blanda i en crème fraiche och lägg en klick av färsblandningen på varje smördegsbit.
Pensla smördegen med lätt uppvispad äggula och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla sedan ovansidan med resten av äggulan.
Baka pirogerna i ugnen 10-15 minuter.
Servera med en sallad.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar