Ett vackert och festligt tillbehör där rosaröd potatis blir kronan på verket.
Smaksätt gärna potatisrosorna med smulad getost av chévretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut smördegsplattorna något på längden, till ca 30 cm. Dela varje platta i två remsor. Skär den oskalade potatisen i 2 mm tunna skivor, använd gärna en mandolin. Bred ut färskosten på smördegsremsorna. Fördela eventuellt smaksättning.
- Lägg potatisskivorna omlott ovanpå färskosten med ca 1 cm mellanrum. Avsluta med en kant på ca 1 cm. Krydda med ½ krm salt och 1/4 krm peppar per remsa. Rulla ihop smördegen som en ros, nyp ihop degen mot slutet.
- Lägg över i en oljad muffinsplåt. Täck med folie. Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader, ta bort folien och tillaga ytterligare ca 10 minuter, tills potatisrosorna har fått fin färg.
Publicerat den
5 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar