Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga småfranska

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

De här småfrallorna är goda till fyllda utflyktsbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula ner jästen i en bunke ( ta den mindre jästmängden om det finns tid att jäsa brödet i 2 timmar). Häll på lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts. Slå på resten av vattnet, lägg i salt, olja och nästan allt mjölet. Arbeta samman degen med en trägaffel. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt i ca 5 minuter. Arbeta samtidigt in resten av mjölet. Degen ska bli ganska fast. Den är färdigknådad när den inte längre klibbar.
  2. Baka ut degen i två delar. Dela sedan varje bit i tio lika stora bitar och forma till runda eller ovala bullar. Man kan doppa ovansidan av bullarna i lite mjöl uthällt på en tallrik en detalj som ger de färdiga bullarna ett riktigt professionellt utseende. Ställ dem att jäsa på smorda plåtar 20-30 minuter med den större jästmängden, ca 1 timme med mindre jäst. Grädda mitt i ugn 15-20 minuter i 250 grader ugnsvärme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.