- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Smarriga och festliga knyten som går bra att frysa, och blir som nybakta om man värmer till dom nån minut i ugnen precis innan dom ska serveras.
OBS! Bakas på kall mjölk! Lång jästid - gärna över natten i kylskåp
Instruktioner
- Gör 3 dl marsánkräm enligt anvisningen på paketet, och blanda med limesaft. smaka av så den inte blir för syrlig, och ställ den i kylen medan du gör degen.
- Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, kesella, socker, kryddan, rumsvarmt smör och ägget innan det mesta av mjölet arbetas in till en smidig och lätthanterlig deg, antingen för hand eller med maskin.
- Om du har ont om plats att kavla ut på, så dela degen i 2 bitar, och ta en i taget.
- Kavla ut en jämn platta, och ta ut ca 30 jämnstora fyrkanter- om du kavlar ut hela degen på en gång, (annars hälften) Lägg en sked fyllning i mitten, vik in flikarna annars reser dom sig under jäsningen.
- Placera knytena i bullformar på en plåt.
Låt jäsa över natten i kylskåp eller minst 2 timmar i rumstemperatur där det inte drar.
Om knytena har jäst i kylen, så ta ut dom i rumsvärme medan ugnen blir varm. 250 grader
- Pensla noga med uppvispat ägg..
Grädda i mitten ca 8-10 minuter.
- Låt kallna på galler. Smält och ringla chokladen över, varvat med florsockerglasyren.
Publicerat den
16 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott!