- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta receptet hittade jag när jag surfade efter äggfria våfflor.
De är otroligt frasiga, mycket frasigare än de som blir av köpta paket... Jag har dock ändrat lite o tillsatt socker i smeten, blir mycket godare o man slipper ha något på om man inte nödvändigt vill......
Instruktioner
- obs: smeten är lite svårhanterlig utan ägg, men funkar bara man är försiktig o liksom skrapar av dem....
Men vill ni så tillsätt 1 ägg, då blir det en helt annan smet, dock ej för äggalergiker som min son......
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera om ni vill med sylt och vispad grädde. Eller bara som de är.......
Tips: Våffelsmeten kan göras i förväg, det är nästan bara till föredel.....
Ställ den då i kylen tills det blivit dags...
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda våfflor! Morsan älskade dom. Frasiga och fina Gjorde dock lite småändringar -tog mindre socker -la till salt och kanel -la till ett ägg
Jag tillsatte Vanillin socker, 1 matsked, istället för socker. Dessutom 2 stora nypor bordssalt. Det blev supergott även fast det inte var ägg, min son tål inte ägg så detta recept kommer jag använda ofta. Han tål dessutom inte mjölk, så jag använde Solhavre.
Ett tips om man vill ha brunare våfflor använd bikarbonat istället för bakpulver. Då får man ta mindre mängd. inte fullt 1 tsk till den här smeten som man rör ner i lite kallt vatten först.