Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasigt i filodeg

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fresta med pajer fyllda av sommarens ljuvliga bär! Bjud på krispig krusbärsbaj med maräng eller saftig vinbärspaj med kokostäcke

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filodegen, gärna i kyl. Lägg plattorna på bakplåtspapper, med en fuktad handduk över så att de inte torkar medan du jobbar med pajen. Vik en platta i taget till en kvadrat och lägg i en pajform, 20 cm i diam, gärna med sluttande kanter. Pensla med smör mellan filodegslagren
  2. Fördela extra deg på kanterna. Lägg bitarna lite småslarvigt omlott så att det hänger något över kanten, om för mycket hänger över blir det svårt att lossa pajen från formen.
  3. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter tills pajen fått fin färg och ser frasig ut. Låt svalna. Lossa försiktigt och lägg över på galler.
  4. Tillred fromagen enligt anvisningen och häll i formen. Låt stelna en stund, lägg på jordgubbar och björnbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.