- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fresta med pajer fyllda av sommarens ljuvliga bär! Bjud på krispig krusbärsbaj med maräng eller saftig vinbärspaj med kokostäcke
Instruktioner
- Tina filodegen, gärna i kyl. Lägg plattorna på bakplåtspapper, med en fuktad handduk över så att de inte torkar medan du jobbar med pajen. Vik en platta i taget till en kvadrat och lägg i en pajform, 20 cm i diam, gärna med sluttande kanter. Pensla med smör mellan filodegslagren
- Fördela extra deg på kanterna. Lägg bitarna lite småslarvigt omlott så att det hänger något över kanten, om för mycket hänger över blir det svårt att lossa pajen från formen.
- Grädda i 200 grader, ca 10 minuter tills pajen fått fin färg och ser frasig ut. Låt svalna. Lossa försiktigt och lägg över på galler.
- Tillred fromagen enligt anvisningen och häll i formen. Låt stelna en stund, lägg på jordgubbar och björnbär
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar