- Serverar: 48 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gammalt familjerecept! Frasse syftar till namnet Franzén som tillhör min mammas sida.
Härliga frukostfrallor. Går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Blanda jäst, honung och lite av vattnet i en bunke.
Blanda i resten av vattnet och salt och olja.
Rör ned fibrex och linfrö.
- Blanda sedan ned nästan allt vetemjöl och arbeta tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
- Baka ut små bullar med hjälp av det resterande mjölet och lägg dem på bakplåtspapper eller smord plåt. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Klipp ett jack eller ett kryss i varje bulle med sax.
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön eller solrosfrön.
- Grädda i ca 20 min eller tills bullarna fått fin färg.
Låt svalna på galler, ej övertäckta.
Frys gärna ned direkt när de svalnat.
- Kom ihåg att de blir bäst om man värmer dem i ugn innan de ätes! Riktigt frasiga!
Publicerat den
23 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar