Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsgodisgryta Fredagsgodisgryta
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god kötträtt som vi har ätit många gånger i min familj och som flera av våra vänner har velat ha receptet på! Kan varmt rekommenderas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i "grytbitar"därefter så bryner du det i en gryta. Krydda och salta. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen. Skär paprika i bitar och strimla purjolök. Låt alltihop puttra i grytan i ca en halvtimme. När det återstår 5 minuter så skivar du bananerna och tillsätter dem i grytan.
  2. Ös över alltihop i en ugnsform, även buljongen. Gör såsen. Bred den över köttet - den har ganska tjock konsistens. Strö över lite riven ost om du vill. Gratinera i ugnen ca 15 min i 200 grader.
  3. Ät med ris till och en god grönsallad.
  4. Smaklig måltid!

Kommentarer (25)

  • Nickegbg 8 mars 2009

    Jättegott. Det var enkelt oc h gick snabbt att göra. Jag tog 8 hg grytbitar av gris istället och det funkade också bra. Tack för receptet!

  • smulot 15 mars 2009

    Jättegod gryta. Mina gäster blev begeistrade och ville ha receptet. Jag tog grytbitar och det funkade bra

  • Babzan 23 mars 2009

    Tack för det fina receptet, tänker prova till helgen och dessutom försöka mixtra till ett vegi alternativ med quorn. Babzan

  • sme 27 mars 2009

    kanon gott, kommer göra det fler gånger

  • tottemaja 30 mars 2009

    Gjorde den här rätten i fredags när vi var i "stugan". Perfekt rätt att ta med, man kan förbereda hemma. Gjorde både med och utan banan. Den med banan blev lite godare faktiskt. Jag gillar inte banan i mat annars:) Med andra ord.....JÄTTEGOTT! Ska göra den här flera gånger!! Mvh Tottemaja

  • maggan63 2 april 2009

    Funderar på att laga denna rätt. Ska det verkligen vara 1 tsk vitpeppar? Det låter mycket. Finmalen eller grovmalen möjligen med tanke på mängden?

  • hillan66 2 april 2009

    Det stämmer att det ska vara 1 tsk vitpeppar - det är ju fördelat på 6 hg kött! :o)

  • Beeautifulsoul 4 juni 2009

    Mycket gott recept som uppskattades av alla hemma :) Detta kommer jag göra om

  • grill 20 juni 2009

    Helt kanon. Lätt att till reda och det bästa av allt, den var super/super gooood. Mina tonåringar här hemma, sa - nu har du lyckas igen mamma, gott betyg. Full pott från hela familjen..

  • maddes08 4 juli 2009

    Denna rätt har vi hunnit gjort många, många gånger, den är helt fantastiskt GOD!!! :-)

  • Lena 1 augusti 2009

    Hejsan! Tusen tack för ett kanon recept. Alla i familjen åt med stor aptit. Så av oss får denna rätt en femma

  • kattgnag 21 augusti 2009

    Himmelsk, om jag får säga min mening! Den här blir stående! TACK!

  • Annelijo 13 september 2009

    En mycket god gratäng.Den här gick hem hos oss.Tack för receptet!!!

  • PethraD 10 oktober 2009

    Hade stora förväntningar på grytan men den blev inte sådan höjdare som jag förväntat. Tror dock att det kan bero på köttet...

  • immortal_girl 10 mars 2010

    Så otroligt god!!!

  • car0lina 23 april 2010

    Hur ska man göra såsen? Koka ihop före eller bara blanda runt och sedan på köttröran?

  • hillan66 24 april 2010

    Man gör såsen separat och sen brer man den över köttet. Såsen är ganska tjock så det blir som ett "täcke". Lycka till! :o)

  • miramamman 14 juni 2010

    Mums vilken god gratäng, 5 p rakt av, denna kommer jag att göra fler gånger. Jag lade i gröna bönor och kokta rotfrukter i botten till mig och gubben som vill äta mindre av ris och sånt, och det blev kanon bra.

  • Arkenstone 29 januari 2011

    Hade slut på bananerna men blandade i jordnötter för att få något lite extra. Av vitlöksosten tog jag nog bara en tredjedel. Använde fläskytterfilé. Sååå gott! Jättetack för en ny helgfavorit.

  • lillalva 25 februari 2011

    Mums vad gott det här var! Jag lade i paprika och banan direkt i ugnsformen, eftersom jag ville ha lite tuggmotstånd - blev kanon. Barnen tyckte det var lite starkt i smaken, så nästa gång ska jag nog minska lite på vitlöksosten.

  • nordan71 26 september 2011

    Gott som bara den blev det här! Hade dock inte riktigt lika mycket curry och paprikapulver som det står i receptet.

  • lena4 9 oktober 2011

    Tog inte några bananer i men å så gott. Mums. Vi hade kokt blomkål till. En femma är detta värt. Lena

  • bitten56 17 februari 2012

    Tack för ett helt underbart recept. Eftersom vi gillar hetta i maten så tog jag extra curry och paprikapulver i. Tog även några tsk sambal oelek i. Sonen kunde inte sluta att äta fast han var mätt.En klar 5 a från oss.

  • LenaBE1 7 maj 2013

    Grytan var god men tyvärr ingen höjdare. Ska jag göra denna gryta igen så kommer jag att ändra en hel del i receptet. Jag kommer ta mer av curryn som knappt märktes av i orginalreceptet + några andra kryddor. Vitlöksosten kommer jag att skippa och i stället ta i finhackad färsk vitlök, som det var nu så smakade det ingen vitlök alls av maten, bara syrligt och det kan inte komma från nåt annat än vitlöksosten. Nästa gång kommer jag blanda i paprika och bananer i ugnsformen och inte låta dom koka med i grytan så får vi lite tuggmotstånd också. Tack för receptet! :)

  • dolores 12 mars 2017

    Mycket god och lättlagat. Favorit hos oss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.