Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsgott

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott som tusan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Petit choux deg Koka vatten och margarin. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning. Koka smeten tills den släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna. Tillsätt äggen - ett i taget - rör om ordentligt så att varje ägg blandar sig väl med smeten. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca 20 min. OBS! Öppna inte luckan de första 10 min. Vispa grädden och blanda med pepparrot och nån gnutta salt. Bred ut pepparrotsgrädde på "undersidan". Lägg ut rökt kött alt lax över hela och rulla ihop som en rulltårta. Skär sedan i trekantsbitar och servera en grönsallad till.
  2. Tips! En burk med färdig räksallad t ex på finstrimlad isbergsallad går fortare och blir minst lika gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.