By: Frede Mortensen via Morten oppskriftsamling
Instruktioner
- Räkor; skalade
Citron
Grönt
- Skär laxfilen i portionsbitar, och lägg i en lagom stor plastpåse. Blanda alla ingredienser utom grädden, och häll över laxfiléerna i påsen, samt knyt igen påsen.
- Låt laxen marinera minst 12 timmar, helst 24 timmar, i kylskåp. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt.
- Stek laxbitarna i en torr stekpanna (marinaden innehåller tillräckligt med (olja) ca 2 - 3 minuter på varje sida, och lägg dem därefter på ett fat.
- Marinaden hälles i pannan och får puttra så löken mjuknar. Tillsätt vispgrädden, låt koka ihop lite grand och smaka av med salt och
peppar.
- Marinaden hälles därefter över laxen, som därefter dekoreras med räkor, citron och grönt.
Serveras lämpligen med pressad potatis (så att den goda såsen suges upp )
- Att dricka till passar ett tyskt torrt vit vin, eller öl eller så.
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar