Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Freddes marinerade lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

By: Frede Mortensen via Morten oppskriftsamling

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räkor; skalade Citron Grönt
  2. Skär laxfilen i portionsbitar, och lägg i en lagom stor plastpåse. Blanda alla ingredienser utom grädden, och häll över laxfiléerna i påsen, samt knyt igen påsen.
  3. Låt laxen marinera minst 12 timmar, helst 24 timmar, i kylskåp. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt.
  4. Stek laxbitarna i en torr stekpanna (marinaden innehåller tillräckligt med (olja) ca 2 - 3 minuter på varje sida, och lägg dem därefter på ett fat.
  5. Marinaden hälles i pannan och får puttra så löken mjuknar. Tillsätt vispgrädden, låt koka ihop lite grand och smaka av med salt och peppar.
  6. Marinaden hälles därefter över laxen, som därefter dekoreras med räkor, citron och grönt. Serveras lämpligen med pressad potatis (så att den goda såsen suges upp )
  7. Att dricka till passar ett tyskt torrt vit vin, eller öl eller så.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.