Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredriks Chokladtårta

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En riktigt festlig chokladtårta att bjuda på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Flisa blockchokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet. Smält alltsammans i vattenbad. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen och fettet, blanda ner mjölet i smeten och blanda om tills det inte finns några klumpar. Häll den i en rund, välsmord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Kakan ska inte bli genomgräddad, den ska forfarande vara lite lös när man provar med stickan. Låt kakan stå kvar i formen en liten stund innan den glaseras.
  2. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en skål med kokosfettet. Låt det smälta i vattenbad och rör om. Låt chokladblandningen svalna något, Häll den över kakan. Förvara tårtan svalt tills glasyren stelnat. Dock ej i kylskåp då glasyren kan bli gråaktig eller prickig. Servera med grädde eller vaniljglass.
  3. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.