En riktigt festlig chokladtårta att bjuda på!
Instruktioner
- Flisa blockchokladen och lägg den i en skål tillsammans med matfettet. Smält alltsammans i vattenbad. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen och fettet, blanda ner mjölet i smeten och blanda om tills det inte finns några klumpar. Häll den i en rund, välsmord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 min. Kakan ska inte bli genomgräddad, den ska forfarande vara lite lös när man provar med stickan. Låt kakan stå kvar i formen en liten stund innan den glaseras.
- Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en skål med kokosfettet. Låt det smälta i vattenbad och rör om. Låt chokladblandningen svalna något, Häll den över kakan. Förvara tårtan svalt tills glasyren stelnat. Dock ej i kylskåp då glasyren kan bli gråaktig eller prickig. Servera med grädde eller vaniljglass.
- Lycka till!
Publicerat den
7 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar