Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredriks gelato-glass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig glas som får väldigt fin konsistens och är supergod till kolasåsen som har lite sälta. Denna glass är helt utan ägg och behöver inte glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt och tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vaniljsocker. Smaksätt eventuellt glassen med grovt hackad choklad, grovt hackade kanderade nötter eller rippla glassmeten med en hemmagjord sylt eller låt glassen bara få vara naturell. Frys smeten i 6-7 timmar.
  2. Kolasås: Smält smöret utan att det blir brynt. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop ca 5 minuter till en ganska tjock kolasås. Låt såsen svalna.
  3. Ta fram glassen en stund före servering och fyll eventuellt strutar. Servera med kolasåsen som du toppar med lite flingsalt.
  4. Ett läckert sätt att servera denna glass är att hälla lite kolasås på en assiett, sedan göra en kula av glassen och lägga i en glasstrut. Sätt glasstruten upp och ned på kolasåsen. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.