Krämig glas som får väldigt fin konsistens och är supergod till kolasåsen som har lite sälta.
Denna glass är helt utan ägg och behöver inte glassmaskin.
Instruktioner
- Vispa grädden hårt och tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vaniljsocker. Smaksätt eventuellt glassen med grovt hackad choklad, grovt hackade kanderade nötter eller rippla glassmeten med en hemmagjord sylt eller låt glassen bara få vara naturell. Frys smeten i 6-7 timmar.
- Kolasås:
Smält smöret utan att det blir brynt. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop ca 5 minuter till en ganska tjock kolasås. Låt såsen svalna.
- Ta fram glassen en stund före servering och fyll eventuellt strutar. Servera med kolasåsen som du toppar med lite flingsalt.
- Ett läckert sätt att servera denna glass är att hälla lite kolasås på en assiett, sedan göra en kula av glassen och lägga i en glasstrut. Sätt glasstruten upp och ned på kolasåsen. Servera.
Publicerat den
6 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar