Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frejas bröst

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vackrare och godare hyllning till frukbarhetens gudinna kan man knappast tänka sig. I denna äppeldesserten med anor från medeltiden är Frejasgåvor till människan samlade: frukt, bär, honung och nötter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äpplena i två lika stora halvor. Gröp ur kärnhuset tills en rund skål bildats.
  2. Smält honung och smör under svag värme i en kastrull. Rör i de hackade nötterna.Låt röran svalna något.
  3. Lägg äpplehalvorna i en smord eldfast form och fyll de urgröpta äpplena med röran. Låt sedan äpplena stå i ungen tills fruktköttet pöser upp och nötsmeten börjar få färg.
  4. Servera Frejas bröst med vispad grädde och ev. Färska hallon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.