Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande chokladkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

På franska kallas den här kakan för djävulens frestelse,med andra ord en helt oemotståndlig sötsak. Fransmännen snålar inte med det goda utan har fyllt kakan med choklad, ägg, nötter och annat smaskigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram matfettet så att det hinner bli mjukt. Blanda mjölk, 1 dl av florsockret och kakao i en kastrull. Koka 2 minuter under vispning och låt sedan kallna.
  2. Blanda det mjuka matfettet med resten av florsockret. Vispa upp äggen ett i taget och rör ner dem i matfettet. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och kakaoblandningen och rör om ordentligt. Mal nötkärnorna och rör ner dem.
  3. Smörj en kakform och häll i smeten. Grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Stjälp upp kakan på ett fat.
  4. Smält blockchokladen tillsammans med crème fraiche i ett vattenbad. Rör hela tiden. Bred glasyren över den kalla kakan och låt den stelna före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.