Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande plommonkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt och lite annorlunda dessert som avnjuts med en klick vaniljvisp på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, socker, citron, vaniljstång och frön.
  2. Dela och kärna ur plommonen och lägg dem i sockerlagen. Låt småkoka sakta i ca 10 minuter, låt svalna något.
  3. Ta upp vaniljstången. Hacka chokladen och blanda ner i den ljumma kompotten. Vispa vaniljvispen.
  4. Lägg upp kompotten i dessertglas och servera med en klick vaniljvisp på toppen. Dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.