Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande valnötskakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Drömkakan för dig som gillar choklad och nötter. Gör tryffelkrämen i god tid, det tar en stund innan den stelnar till rätt konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nöttryffel: Koka upp grädden. Hacka choklad och nougat och låt det smälta i den varma grädden. TIllsätt smöret. Hacka valnötterna fint och rör i dem. Låt svalna och sedan stelna till spritsbar konsistens. Känn efter med jämna mellanrum så att den inte blir för hård.
  2. Chokladbotten: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda smör och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackade valnötter. Tillsätt det i chokladsmeten och blanda till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Spritsa nöttryffeln på rutorna och garnera med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.