Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fried rice med ägg, räkor och romansallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag stekte mycket ris när jag pluggade i "Den eviga ungdomens stad" på 1970-talet, enkelt och billigt med grönsaker i eller vad du har hemma för stunden och kassan tillåter...när räkorna var billiga...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka jasminriset och låt vila.
  2. Hetta upp en stekpanna. Fräs hastigt räkorna med saffran, chilipulver och vitlök. Tag åt sidan.
  3. Vispa äggen snabbt med gaffel. Häll smeten i stekpannan.
  4. Stek riset i sesamoljan tillsammans med nedskuren romansallat tills riset fått lite färg och sallaten förlorat lite av sin spänst.
  5. Tag från värmen, hacka ned äggröran och blanda samman. Salta och peppra.
  6. Toppa till sist med de saffran- och chilifrästa räkorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.