Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fried rice med svenska rotsaker och gyros toppat med valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och supergod vegetarisk wok med härliga smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek riset på medelvärme i ca 5 minuter. Rör runt då och då. Riset är klart när det fått en lite brunaktig färg. Akta så att det inte bränns. Koka upp vattnet och häll ner det stekta riset. Låt koka enligt anvisningar på förpackningen. Känn efter så att det mjuknat och häll sedan av vattnet.
  2. Blanda olja, balsamvinäger, dragon, örtsalt och svartpeppar till vinägretten. Pressa ner vitlöksklyftan och rör om.
  3. Strimla vitkålen och stek i en stekpanna tills den mjuknat. Lägg över i en skål. Skär morötterna i slantar och stek tills de har mjuknat och blanda sedan ner i vitkålen. Stek gyrosen och blanda ner med rotsakerna. Vänd ner majs och vinägretten. Hacka valnötterna över och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.