En smakrik mexikansk vegetarisk ugnsgryta med ett läckert majsbrödstäcke. Ingen saknar köttet i den här. Det smakar så det räcker ändå.
Instruktioner
- Blötlägg bönorna över natten. Har du bråttom kan du istället slå kokande vatten över dem. Då räcker det med 1-2 timmars blötläggning.
- Koka bönorna i dubbelt så mycket vatten, inget salt. Koktid 1½ timme. Häll av kvarblivet vatten. Lägg därefter cream cheesen mitt i bönorna och låt det smälta. Rör om så att allt smälter och fördelas jämnt. Häll sedan över den rivna osten och låt även den smälta. Det gör inget om det blir lite trådigt, det försvinner senare.
- Tillsätt yoghurten, blanda väl och sätt åt sidan.
Medan bönorna kokar kan du hacka löken och sautera den i olivoljan tillsammans med den pressade vitlöken. Krydda med spiskummin, basilika, svart- och cayennepeppar. Sautera minst 6-7 minuter med alla kryddorna.
- Blanda lökröran med bönröran och lägg över i en ugnsfast form på minst två liter.
- Skär paprikorna i bitar och sautera även dessa i lite olja. Tillsätt hackade tomater. Salta och krydda. Låt steka samman ca 5 minuter. Lägg ovanpå bönröran i formen.
- Blanda de torra ingredienserna till majsbrödet i en skål. Tillsätt ägg och yoghurt och rör smeten smidig. Kleta ut den överst i formen så det täcker (se bilden).
Sätt i ugnen, 200 grader, ca 40 minuter.
Njut med en tjej-öl.
Publicerat den
19 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar