En fint kryddad och prisvärd rätt med gammal tradition. De delikata frikadellerna serveras med en krämig och god sås.
Instruktioner
- Blötlägg franskbrödet i ljummet vatten. Skala och hacka löken fint. Skölj och skaka persiljan torr. Hacka persiljan fint.
- Krama ur brödet och mosa det med en gaffel. Arbeta samman de båda färserna, bröd, lök, persilja, sardeller och ägg till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Forma 16 frikadeller som läggs upp på en vattensköljd skärbräda.
- Smält matfettet i en stor kastrull. Bryn mjölet lätt i kastrullen. Späd med buljongen under omrörning och låt såsen småkoka på nedsatt värme tills den är slät.
- Vispa ner grädde och citronsaft och krydda med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem koka färdigt under lock på svag värme 15 minuter. Blanda till sist ner kaprisen.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Känner till Königsberker Klopse från min barndom. När jag förra veckan var på besök hos min syster, bosatt i Münster, bad jag henne att vi skulle laga det tillsammans. Vi tog då ditt recept som bas. Vi hade ingen kalvfärs utan tog vanlig blandfärs, vi hade heller inte några sardeller. Sen kokade vi dem i buljongen (+lök och 2 lagerblad)först, därefter lade vi dem i såsen och använde buljongen att späda såsredningen. Som barn gillade jag inte kapris, men idag är mina smaklökar mycket bättre tack och lov. Utmärkt husmanskost. Super, supergott! Kan verkligen rekommendera alla att testa!!!
Hej igen! Till er som läser receptet - PROVA! Det är verkligen en fantastiskt god rätt, husmanskost när den är som bäst. Inlagda rödbetor är att rekommendera till (glömde jag tillägga förra gången jag skrev kommentar). Hälsningar Walla