Ett recept som jag har fått från en som kommer från Sri Lanka.
Instruktioner
- Bred kokosen på en ugnsplåt och rosta i ugn på 150 grader i 10 min eller tills kokosen är mörkt gyllene. Skaka på plåten då och då.
- Lägg kokos, köttfärs, vitlök, lök, kummin, kanel, limeskal och dill i en stor bunke och blanda omsorgsfullt. Smaka av med salt och peppar.
- Forma dryga matskedar av blandningen till bollar. Doppa köttbullarna i vispat ägg och rulla i ströbröd så stt det täcker.
- Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter. Lägg i köttbullarna i omgångar och fritera på medelstark värme i 5min, eller tills de fått en djupt guldbrun färg och är genom kokta. Låt köttbullarna rinna av på hushållspapper.
Publicerat den
9 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar