Ett färgglatt urval av saftiga citrusfrukter med honungsglaserad apelsintopping och en delikat honungsyoughurt.
Instruktioner
- Skär bort ändarna på grapefrukterna. Ställ frukterna på skärbrädan och skär bort skalet och den vita hinnan.
- Håll grapefrukten i handen över en skål och skär ut klyftorna från den vita hinnan. Lägg klyftorna i skålen tillsammans med saften från frukten. Gör likadant med resten av grapefrukterna, mandarinerna, apelsinerna och limen.
- Vänd försiktigt ihop frukten och lägg upp på tallrikar.
- Apelsintopping: Strimla det yttersta på apelsinskalet tunt. Lägg strimlor, honung och vatten i en liten kastrull och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills apelsinskalet är mjukt. Fördela på tallrikarna.
- Honungsyoughurt: Blanda youghurt, honung och muskot i en skål och servera den till salladen.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar