Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk citrussallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett färgglatt urval av saftiga citrusfrukter med honungsglaserad apelsintopping och en delikat honungsyoughurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ändarna på grapefrukterna. Ställ frukterna på skärbrädan och skär bort skalet och den vita hinnan.
  2. Håll grapefrukten i handen över en skål och skär ut klyftorna från den vita hinnan. Lägg klyftorna i skålen tillsammans med saften från frukten. Gör likadant med resten av grapefrukterna, mandarinerna, apelsinerna och limen.
  3. Vänd försiktigt ihop frukten och lägg upp på tallrikar.
  4. Apelsintopping: Strimla det yttersta på apelsinskalet tunt. Lägg strimlor, honung och vatten i en liten kastrull och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills apelsinskalet är mjukt. Fördela på tallrikarna.
  5. Honungsyoughurt: Blanda youghurt, honung och muskot i en skål och servera den till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.