Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk frukt med youghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig marinad gör apelsiner och jordgubbar till en uppfriskande dessert. Smaken fulländas med en söt och god youghurtsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur två apelsiner. Skala ingefäran och pressa den i en vitlökspress.
  2. Blanda apelsinsaft, det rivna apelsinskalet, vin, socker, ingefära, kryddnejlika och kanelstång i en kastrull. Koka upp och sätt ner värmen. Låt vätskan koka i ca 5 minuter tills den har reducerats till 1/3 och är tjockflytande.
  3. Skala de resterande två apelsinerna. Skär av ändarna på apelsinen. Ställ apelsinen upp och skär bort skalet och den inre, vita hinnan med en vass kökskniv. Skär försiktigt ur apelsinens klyftor innanför den vita hinnan. Samla upp saften från apelsinen i en kopp. Lägg apelsinklyftorna i marinaden och låt det svalna.
  4. Häll youghurten i en skål och blanda ner farinsocker, kanel och muskot. Blanda väl.
  5. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i skivor. Ta apelsinklyftorna ur marinadden och ta bort kryddnejlika och kanelstång. Lägg upp jordgubbarna och apelsin på tallrikar. Häll marinaden över och servera med youghurtsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.