En kryddig marinad gör apelsiner och jordgubbar till en uppfriskande dessert. Smaken fulländas med en söt och god youghurtsås.
Instruktioner
- Riv skalet av en apelsin. Pressa saften ur två apelsiner. Skala ingefäran och pressa den i en vitlökspress.
- Blanda apelsinsaft, det rivna apelsinskalet, vin, socker, ingefära, kryddnejlika och kanelstång i en kastrull. Koka upp och sätt ner värmen. Låt vätskan koka i ca 5 minuter tills den har reducerats till 1/3 och är tjockflytande.
- Skala de resterande två apelsinerna. Skär av ändarna på apelsinen. Ställ apelsinen upp och skär bort skalet och den inre, vita hinnan med en vass kökskniv. Skär försiktigt ur apelsinens klyftor innanför den vita hinnan. Samla upp saften från apelsinen i en kopp. Lägg apelsinklyftorna i marinaden och låt det svalna.
- Häll youghurten i en skål och blanda ner farinsocker, kanel och muskot. Blanda väl.
- Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i skivor. Ta apelsinklyftorna ur marinadden och ta bort kryddnejlika och kanelstång. Lägg upp jordgubbarna och apelsin på tallrikar. Häll marinaden över och servera med youghurtsåsen.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar