Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk limepaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här friska pajen gör du dagen före, då hinner den stelna något, men fortfarande är den härligt krämig inuti. Servera den tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass som pudras med kanel eller nystött kardemumma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200° + 175°
  2. Hacka ihop smör, mjöl, socker, kardemumma till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform som mäter 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet vila i kylen minst 30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  5. Sänk ugnsvärmen till 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget under omrörning. Blanda i limeskal och saft.
  6. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat”, men fortfarande vara lös.
  7. Låt pajen kallna och sen bör den förvaras några timmar eller över natten i kylen för att få rätt konsistens.
  8. Rosta kokos i en torr och het panna och strö över pajen vid servering.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.