Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk persikoglass

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Nästan för lättlagad för att vara så god! Kraftfull & mycket smakrik glass.

Ingredienser

Instruktioner

Viktigt att alla ingredienserna är väl kylda! Ställ gärna den kondenserade mjölken i frysen 1 timme innan. Kör persikorna i mixer/beredare till en puré. (går också att använda motsvarande mängd avrunna mosade konserverade i sockerlag, ca 5-6 st halvor) Ställ kallt. Vispa grädden till hårt skum med vaniljsockret och vispa ner den kondenserade mjölken i den. Blanda ner de mosade persikorna och den kalla standardmjölken. Frys in i form minst 4 timmar och ta ut ca 1/2 timme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mmmandy 17 april 2012

    Den kondenserade mjölken ska inte vara kokad, va? Jag vet att det inte står Dulce de Leche, men man kan aldrig vara för säker. :)

  • vanillalover 17 april 2012

    NEJ det ska den inte, står ju väl kyld ;-) Men så sant så, bättre att fråga en ggr för mkt än för lite... Lycka till & smaklig spis! /Marie

  • mmmandy 17 april 2012

    (vet inte om min andra kommentar blev skickad, så jag skickar igen). Det kan ju vara kokad mjölk, som sedan ska kylas. :P Men okej, då vet jag. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.