Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad banan

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Gott!! Recept på friterad banan som är en klassiker med vaniljglass. Ringla lite sirap över den friterade bananen. Lönnsirap är speciellt gott. Om det är speciellt kinesiskt från början vet jag inte.

Ingredienser

Instruktioner

Tillagning av recept Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl iskallt vatten och 1 msk bakpulver till en frityrsmet i en bunke. Vänd runt bananerna i frityrsmeten och fritera i 180 grader i 2-3 minuter. Fritera 2 bananer åt gången och lägg upp med hålslev på hushållspapper. Servera med vaniljglass och ringla sirap över bananerna.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Glitterfia 8 april 2008

    Jättegott och enkelt recept utan krusiduller, det gillar jag. Vi var 7 st som åt och alla lika imponerade. Detta gör jag om. Ska även prova på räkor mm..

  • Christina56 2 november 2008

    Gott och lätt att göra

  • monfo 30 januari 2009

    Jättegott, exakt det jag letade efter. Eftersom jag är en gottgris la till en tsk vanijsocker i smeten

  • AnneNi 1 mars 2009

    Måste man fritera i fritös eller kan man göra det i en kastrull? Vad använder man för olja isf?

  • mat-ilda 31 juli 2009

    mmmmmmmmmm så gott ....Bara bara bäst, tummen upp.Tack för receptet .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.