Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad bläckfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Tina djupfryst bläckfisk. Drag av huvud och den tunna broskbiten i ryggen. Skär av och spara ev armar. Skölj fisken under rinnande vatten. Drag av det mörka skinnet. Torka fisken väl på hushållspapper. Skär fisk och ev armar i ringar. Blanda mjöl, salt och citronpeppar i en stor plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka om så att de blir panerade runt om. Hetta upp oljan till 175 - 180°. Lägg i några fiskbitar i taget och fritera dem guldgula, 2 - 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.