Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad fisk och calamari

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pesce fritto e calamari Till denna rätt ska vi helst använda färsk fisk, räkor och bläckfisk men det går även bra att tillaga med frysta varor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas). Skölj av dem väl och torka av med hushållspapper. Salta och peppra inuti och över fisken.
  2. Häll upp rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i vitlöksklyftor och låt dem fräsa tills oljan är upphettad. Friteringstemperaturen ska vara 180°C.
  3. Kontrollera temperaturen med hushållstermometer eller med en bit vitt bröd, som ska bli gyllenbrunt när oljan är klar för fritering. Ta upp vitlöken som kastas.
  4. Häll mjöl på ett fat. Vänd, en fisksort i taget i mjölet och fritera varje sort för sig. Räkorna ska inte vändas i mjöl, de friteras direkt i pannan. De större fiskarna friteras 3-4 minuter, de mindre cirka 2-3 minuter, calamari och räkor i några minuter, tills alla sorter är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera direkt tillsammans med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.