Kycklingfilén friteras och serveras på kinesiskt vis med sötsur sås, ris, gurka och ananas.
Instruktioner
- Skär kycklingen i ganska små bitar. Vispa ihop äggulorna med vatten och salt.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggulorna. Värm oljan till 180°, ha ett lock till hands.
- Vänd kycklingbitarna i mjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. Fritera till en gyllene färg och låt rinna av på hushållspapper.
- Sås: Fräs hackad vitlök, ananas i bitar och skalad, skivad morot i en gryta med olja. Tillsätt ananaslag, vatten, fond, socker, rödvinsvinäger och ketchup. Koka i 10 minuter.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Låt koka ett par minuter. Servera med ris, gurka och ananas.
Publicerat den
7 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter enkelt o gott! :-)
Jag var inte så förtjust i frityrsmeten. Reslutatet blev alldeles för oljigt för min smak och inte så krispigt som jag vil ha det.