Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad kyckling i sötsur sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfilén friteras och serveras på kinesiskt vis med sötsur sås, ris, gurka och ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ganska små bitar. Vispa ihop äggulorna med vatten och salt.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggulorna. Värm oljan till 180°, ha ett lock till hands.
  3. Vänd kycklingbitarna i mjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. Fritera till en gyllene färg och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Sås: Fräs hackad vitlök, ananas i bitar och skalad, skivad morot i en gryta med olja. Tillsätt ananaslag, vatten, fond, socker, rödvinsvinäger och ketchup. Koka i 10 minuter.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Låt koka ett par minuter. Servera med ris, gurka och ananas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annikapannikasillarumpa 30 december 2012

    Låter enkelt o gott! :-)

  • asaeon 27 januari 2013

    Jag var inte så förtjust i frityrsmeten. Reslutatet blev alldeles för oljigt för min smak och inte så krispigt som jag vil ha det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.