Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"friterad" kyckling med strips

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Underbart god kyckling som jag hittade på 20four7.se Ett krispigt lager med dom kryddorna man vill ha tillsammans med stripsen blir en underbar lättlagad rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plattan på 6an så kör vi igång!
  2. Hämta en liten påse, fryspåse eller bolagspåse spelar ingen roll (brukar använda bolagspåse) häll i ca 1-2 dl mjöl och dom kryddorna du tycker passar till kyckling lägg ner en kycklingfilé åt gången, skaka om så att mjölet täcker hela kycklingen, gör samma sak med nästa kyckling.
  3. Häll olja i en stekpanna, ganska mycket. Lägg i kycklingen innan det blir varmt annars flyger oljan åt alla håll och man bränner sig. Vänd kycklingen ganska ofta eftersom plattan ska vara på hög värme och kycklingen ska vara genomstekt. Ca 1-3 minuter på varje sida
  4. När kycklingen är klar lägger du dom på tallriken och lägger i stripsen i oljan du just använt. (jag brukar använda samma olja, den ser inte så fräsh ut men det blir jätte gott)
  5. Låt stripsen bli knapriga, provsmaka då och då lägg upp några bitar papper på en tallrik och häll salt och grillkrydda på pappret sedan stripsen och sedan kryddar du mer och sen lägger du ett till lager papper över och nu är det bara ta bort pappret efter det har sugit upp fett från stripsen.
  6. voilá
  7. Mycket god och mycket enkel (låter kanske lite komplicerad när jag har skrivit den men tänk efter... visst var den inte avancerad)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • morkullan58 8 september 2011

    Måste jag prova - låter supergott!

  • emly 18 september 2011

    Testar kycklingen ikväll med ris till. Vi får se hur det blir :) Det verkar superenkelt.

  • atarN 7 februari 2013

    Gjorde detta igår, det blev kanongott men jag skulle vilja tillägga ett par detaljer för de mindre begåvade kockarna så som mig själv: 1. Se till att inte ha för tjocka kycklingfiléer. 2. Att göra detta på 6:an funkade inte alls för mig. Det blev krig i köket och jag fick närmare ha på mig en skyddsdräkt för att inte bränna mig på all hoppande olja. Städningen efteråt var heller inte trevlig.. Jag rekommenderar därför 5:an. 3. "friterar" du dem 1-3 minuter på varje sida har du en rå kyckling. Jag fick ta ca. 5-7min per sida för att få den genomstekt. Hade dock ganska tjocka filéer. Därav att jag även rekommenderar "smala".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.