Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade bananer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En av de godaste desserter jag vet Det låter kanske lite omständigt, det här, men det är verkligen värt besväret!!! Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda mjöl, salt, äggula, öl och smält fett till en jämn smet. Rör ner vattnet och låt stå ca 30 minuter.
  2. 2. Vispa äggvitan hårt och rör ner den i smeten.
  3. 3. Häll olja i en tjockbottnad gryta tills det står ca 5 cm från botten. Hetta upp oljan till 180 gr. Passa den väl så den inte blir överhettad. Har man ingen termometer kan man pröva med en bit vitt bröd. När den får fin gulbrun färg på 1 minut kan man börja fritera.
  4. 4. Skala bananerna och dela dem mitt itu på längden och bredden.
  5. 5. Doppa bananbitarna i frityrsmeten och fritera 3 - 4 bitar åt gången. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. 6. Servera bananerna med strösocker och citronklyftor eller sirap och glass

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lovan 26 mars 2008

    KANONGOTT!!! Fritera länge för att få det knaprigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.