Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm oljan till 180 grader el pröva med en bit vitt bröd. Den skall bli vackert guldbruna på 1 minut .Blanda mjöl, vatten, olja och socker till en jämn smet.
  2. Vispa vitan hårt och vänd ner den i smeten. Skala bananerna, dela den i smeten. Skala bananerna, dela dem i bitar och halvera dem. Lägg dem i smeten.Lyft upp bananerna med 2 gafflar.Lägg ner dem i den heta oljan. Fritera 2 bitar åt gången.
  3. Låt bananerna koka i olja ca 4 min eller tills de fått guldgul färg. Lyft upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Servera bananerna så heta som möjligt med glass, vispad grädde, rinnande honung eller sirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.